Zeeverkenners

zeeverkenners2Opkomst

De Zeeverkenners is onze groep voor jongeren van 13 jaar en ouder. In de zomer beginnen we op zaterdagen om 14.00 uur en eindigen we om 18.00 uur en in de winter op zaterdagen van 14.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de opkomsten hebben we activiteiten op het programma staan die elke week weer kunnen verschillen: van zeilen, roeien en zwemmen tot trefbal, botenonderhoud en knopen leren. Na een opkomst blijven we soms ook eten als er genoeg mensen kunnen en als de zon schijnt is er een grote kans dat de barbecue aangestoken wordt! Vaak relaxen we na het eten nog door te poolen, te darten of met een potje tafelvoetbal.

Zeilen

Bij onze club leer je onder andere zeilen in onze houten lelievletten en oudhollandse schouwen. Dit doe je echter niet alleen, aangezien je meerdere mensen nodig hebt om onze zeilboten te besturen. Je wordt daarom onderdeel van de bemanning van een boot en als je goed je best doet kan je zelfs kwartiermeester of misschien wel bootsman worden! Deze rangen brengen meer verantwoordelijkheden met zich mee, waarbij je niet alleen leert om te zeilen maar ook om anderen aan te sturen. Verder kan je ook je officiële vaarbewijs voor een zeilboot bij ons halen, waarbij je zowel een theorie als praktijk examen moet afleggen.

Onderhoud Zeilboten

Tijdens de winter halen we de boten uit het water om ze te onderhouden, dit doe je ook weer samen met je eigen bemanningsleden aangezien de boten geschuurd, gelakt en geverfd moeten worden. Met genoeg ervaring in het onderhoud kan je zelfs meehelpen aan onze motorboot en met houtbewerking!

Bakkencompetitie

Los van het werken aan de boten houden we ’s winters altijd de bakkencompetitie, waarbij de verschillende boten het elke week tegen elkaar opnemen om punten te verdienen. Hierbij moet je denken aan spellen zoals voetbal, basketbal en rugby, maar ook aan minder voor de hand liggende spellen zoals een hindernisbaan estafette, een kopspijkersquiz en driehoekstouwtrekken. Aan het eind van de winter doen we één groot spel van twee dagen waarbij alle vaardigheden van de verschillende bemanningsleden op de proef worden gesteld. De winnaar van de bakkencompetitie krijgt een grote prijs, dus de spanningen lopen vaak hoog op! Ben je benieuwd hoe dit er aan toe gaat? Kijk dan even op: Bakkencompetitie!

Bivak en KampjesLeden van Scouting Elfregi Amsterdam

Naast de wekelijkse opkomsten op zaterdag doen we af en toe een bivak waarbij we van zaterdag op zondag op het clubhuis overnachten. Dit maakt het mogelijk dat we spannende nachtspellen kunnen doen zoals diefje met verlos of een smokkelspel. Vaak zorgen we ook nog dat er genoeg marshmallows zijn en maken we een kampvuur om de avond goed af te sluiten. Ook doen we aan zeilkampen waar je van plas naar plas trekt en op het water overnacht in je eigen zeilboot. Tijdens een zeilkamp worden je zeilvaardigheden en dat van de rest van de bemanning flink op de proef gesteld en leer je nieuwe zeiltechnieken die je normaal niet hoeft te doen. Iedereen die een zeilkamp heeft meegemaakt weet dat het soms zwaar is, maar je twee keer zo hard én als betere zeiler terugkomt! Tenslotte houden we elk jaar een zomerkamp waarbij we een week lang naar het buitenland gaan. De hike staat hier centraal en is ook dé reden waarom veel zeeverkenners meedoen. Tijdens de hike word je namelijk ergens met een groepje gedropt en moet je via verschillende checkpoints je weg terug vinden naar het basiskamp. Dit doe je door middel van kaart en kompas, waarmee je natuurlijk wel eerst mee hebt geoefend! De hike duurt minstens twee dagen dus het betekent dat je sowieso een flinke rugzak hebt met een tent, gasbrandertje en eten. Door goed na te denken met je groepje en je spullen te verdelen over iedereen kom je misschien wel als eerste aan op het basiskamp!

Contact

Lijkt het je leuk om mee te doen met een opkomst of wil je nog meer weten over de Zeeverkenners? Stuur dan een mail naar: simon@elfregi.nl of kom langs op een zaterdag. Hopelijk tot snel!

KOM LANGS BIJ ELFREGI