Frogs

Opkomsten

De Frogs is onze groep voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. De opkomsten zijn op zaterdagen van 10.00 uur tot 13.00 uur in de zomer, en van 11.00 tot 13.00 in de winter. Tijdens de opkomsten doen we veel verschillende spelletjes waarbij je allerlei nieuwe dingen leert zoals hoe een kompas werkt of hoe je een vuurtje kan maken. Ook leer je om samen te werken met de andere Frogs, want samen kunnen werken is namelijk heel handig als je op avontuur gaat op een surfplank of in één van de kano’s. Als je dat niet goed doet kom je bijna niet vooruit! Ook houden we bij de Frogs van dingen maken; zoals waterraketten die wel 10 meter hoog de lucht in schieten óf kleine zeilbootjes die je tegen elkaar kan laten racen.

Zeilen

Bij de Frogs leer je hoe je een optimistje moet zeilen. Dit zijn kleine zeilbootjes van plastic waar je goed in kan leren zeilen, maar waar je ook hard mee kan gaan! Voordat je een optimistje mag zeilen krijg je eerst goed les op het land over hoe je moet sturen en hoe je je zeil moet houden. Als je dat onder de knie hebt mag je gaan oefenen op het water, maar wees niet bang: onze grote motorboot en de leiding is altijd dichtbij.

Insignes

Bij elke nieuwe vaardigheid die je leert en waarbij je hebt bewezen dat je het ook goed kan verdien je een insigne. Een insigne is een badge die je op je scouting T-shirt kan plakken zodat iedereen kan zien wat je kan. Sommige insignes kostten veel tijd om te halen, maar zijn daardoor ook extra veel waard! Het zakmes insigne is bijvoorbeeld een zeer gewild insigne, maar voordat je deze verdient en je eigen zakmes mag gebruiken moet je behoorlijk geoefend hebben.

Bivak

Om de zoveel tijd houden we een bivak, waarbij we overnachten op het clubhuis. We koken en eten samen iets lekkers, waarna we een spannend nachtspel doen als het lekker donker is. Als het tijd is om te gaan slapen mag je een goede plek uitzoeken in het clubhuis om met je matje en slaapzak te gaan liggen. Een Bivak kan heel spannend zijn, maar iedereen die mee doet komt altijd terug met ontzettend veel verhalen over alle gekke dingen die er weer zijn gebeurd!

Contact

Lijkt het je leuk om mee te doen met een opkomst of wil je nog meer weten over de Frogs? Stuur dan een mail naar: frogs@elfregi.nl of kom langs op een zaterdag. Hopelijk tot snel!

KOM LANGS BIJ ELFREGI